Merhaba değerli okurlar, bugün size Arthur Schopenhauer’in Okumak, Yazmak ve Yaşamak Üzerine adlı kitabıyla ilgili birkaç kelam edeceğim. Bu kitabı bir arkadaşım hediye etmişti, konu çekici ve yazar da bilinen biri olunca okumaya başladım.
- Okumak insana ne kazandırır?
- İnsan mutluluğunun iki temel düşmanı: Istırap ve Can Sıkıntısı
- Okumak ve Kitaplar Üzerine
- Yazarlık ve Üslup Üzerine
- Düşünmek Üzerine
ana başlıkları altında bu konulara ilişkin yazarın gözlem ve tecrübeleri aktarılıyor.
Bütün budalaların başına gelen en büyük bela fikirlerle ilgilenmemeleridir, ve can sıkıntısından kurtulmak için sürekli olarak gerçekliklere ihtiyaç duymalarıdır. Fakat gerçekler ya tatmin edicilikten uzak ya da tehlikelerle doludur; üstelik ilginç olmaktan çıktıklarında yorucu hale gelirler. Fakat düşünce dünyası sınırsız, zararsız ve sakindir.
Okumak, Yaşamak ve Yazmak Üzerine, Schopenhauer
Fakat bunlar anlatılırken biraz felsefi ve ağdalı bir dil kullanıldığından dolayı okurken zorlanmanız muhtemel, yani ben zorlandım en azından onu söyleyebilirim 🙂
Schopenhauer okumanın gerekliliğini basmakalıp cümlelerle dile getirmekten ziyade okumanın, yazmanın ve yaşamın felsefi olarak ve yöntem kullanarak yapılması gerektiğini anlatmış. Kitabı okuduğum ve bu satırları yazdığım an arasında belli bir süre geçtiğinden dolayı affınıza sığınarak kapsamlı bir değerlendirme yapamadan yazımı bitiriyorum. Felsefe, düşünme, kafa yorma benim işim ve aynı zamanda zor bir dili de kavrayabilirim diyorsanız bu kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Editör Notu : Reklamlara tıklayarak bize destek olabilirsiniz.Çıplak hakikat her zaman en güzelidir, ve ifadesi ne kadar basit ise bırakacağı izlenim de o kadar derindir; bunun nedeni kısmen dinleyicinin zihnini, ikincil düşüncelerle dikkati dağılmış olmaksızın, doğrudan ele geçirmesidir, kısmen de retorik yahut belagat sanatlarıyla ifsat edilmediğini yahut aldatılmadığını, bilakis bütün tesirin şeyin kendisinden geldiğini hissetmesidir.
Okumak, Yaşamak ve Yazmak Üzerine, Schopenhauer
Son olarak Emerson’un şu sözünü hatırlatarak size veda edebilirim, hoşçakalın, dostça kalın…
“İnsan düşündüğü kadar özgürdür.”
KitabınaBak – Bu Kitabı En Ucuza Nereden Alabilirim? Tıkla !